Servicii

Rezectia apicala

Cabinetul stomatologic  Statident  Cluj va ofera servicii de cea mai inalta calitate fiind dotat cu aparatura de ultima generatie. Contactati-ne acum daca doriti solutii eficiente pentru diverse probleme dentare!

 

In general, dintii cu afectiuni ale structurilor din interiorul camerei pulpare sunt salvati de la extractie prin scoaterea nervului. Ocazional, aceasta procedura non-chirurgicala nu va fi suficienta pentru a vindeca dintele si medicul stomatolog va va recomanda interventia chirurgicala.

 

Chirurgia endodontica poate fi folosita pentru a localiza fisurile sau canalelor ascunse ale dintilor care nu apar pe radiografii dar care inca manifesta durere. Cea mai frecventa interventie chirurgicala folosita pentru a salva dintii deteriorati este rezectia apicala in Cluj Napoca.

 

In cadrul acestei manopere se face o incizie in cadrul tesutului gingival pentru a expune osul si tesutul inflamat din jur. Tesutul afectat este eliminat impreuna cu capatul varfului radacinii. Pentru a preveni reinfectarea radacinii se plaseaza in acel loc un material de substitutie iar la final se trece la suturarea gingiei. Osul natural se vindeca pe parcursul a cateva luni iar la finalul acestei perioade de vindecare va putea fi observata o restabilire completa a functiilor sale.

 

In urma acestei proceduri, pot aparea anumite senzatii de disconfort sau o usoara inflamare observata pe parcursul perioadei de vindecare a gingiei. Acest lucru este normal in cazul oricarei proceduri chirurgicale. Pentru a atenua orice disconfort, medicul stomatolog va va recomanda o medicatie potrivita. Daca aveti dureri pe care nu le puteti trata pe baza tratamentului recomandat este necesar sa va faceti o programare urgenta la medicul dumneavoastra stomatolog din cadrul celui mai bun cabinet stomatologic din Cluj.